Dit is NOW

Uniek online meditatie-platform voor jonge professionals

 

Over (30)NOW

Ik ga NOW lanceren, een Nederlandstalige meditatie app voor jonge professionals.
Een app met dagelijkse begeleide meditatie-sessies, om op ieder moment van de dag je geest te trainen om met meer rust, minder angsten en een betere focus in het leven te staan.

NOW is gebaseerd op het principe dat zodra je mentaal vrij bent van toekomst en verleden, je gelukkiger leeft, in het heden, in dit moment, het hier en nu.

NOW is gebaseerd op het principe dat zodra je mentaal vrij bent van toekomst en verleden, je gelukkiger leeft, in het heden, in dit moment, het hier en nu.

“In het nu ben je altijd gelukkig. Als je niet gelukkig bent, ben je niet in het nu.” - Eckhart Tolle

Waarom meditatie

Naast het belang van regelmatig sporten voor je fysieke gezondheid, is het met regelmaat trainen van je mentale gezondheid misschien wel dé kern voor een prettiger leven. Meditatie kan hier geweldig goed aan bijdragen maar dit vraagt wel om de juiste combinatie van persoonlijke begeleiding en kennisoverdracht.

Waarom een app

Een meditatie app kan je persoonlijk handvatten bieden om te leren mediteren en mindfulness te integreren in je dagelijks leven. Toch is de kwaliteit van de huidige meditatie apps opvallend laag. Ze geven je veelal toegang tot een overvloed aan oefeningen zonder persoonlijke afstemming. Daarbij lijkt het merendeel vastgelopen in een zweverige cliché-bevestigende gebruikerservaring met riviergeluiden en lotushoudingen.
Dat is jammer en niet nodig. Daarom ga ik de NOW app lanceren: Dagelijkse begeleide meditatie en kennisdeling, afgestemd op persoonlijke kenmerken zoals motivatie, niveau, plaats en tijd. Een app die zorgt voor een gebruikerservaring die zowel aansluit op de digitale wereld van vandaag als op de traditioneel effectieve leer in meditatie en mindfulness.

Eerst het basis-product

NOW zit op dit moment in de eerste ontwikkelfase waarmee eind 2018 het basis-product (MVP) wordt gelanceerd. Het basis-product, 30NOW, is het online meditatie platform om in 30 dagen de kracht van meditatie te ervaren. Ondersteunt door jou gekozen begeleider mediteer je 15 minuten per dag. Waar en wanneer je maar wilt. 
Met 30NOW wordt de nodige feedback verzameld om om de stijl en functionaliteiten verder af te kunnen stemmen op persoonlijke voorkeuren. 30NOW zal vervolgens groeien naar een internationaal georienteerde online oplossing om vraag en aanbod rond meditatie samen te brengen.